Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Οι Ζαπατίστας διοργανώνουν το δικό τους φεστιβάλ κινηματογράφου


του Miguel Fauré Polloni

Ο (ανοιχτός) κινηματογράφος Διοικήτρια Ραμόνα έχει χωρητικότητα 3.800 ατόμων. Στημένος μέσα στην περιοχή των Ζαπατίστας, φιλοξενεί όσους έρχονται να δουν τις παραγωγές που ανεβαίνουν στο “Puy ta Cuxlejaltic” (Παρατηρητήριο της ζωής μας), το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου του EZLN.

Ο ίδιος ο υποδιοικητής Γκαλεάνο (πρώην Μάρκος) άνοιξε την αυλαία στην κινηματογραφική συνάντηση, ευχαριστώντας και βραβεύοντας όσους βοήθησαν να διεξαχθεί η εκδήλωση. Ανάμεσα τους, ο ηθοποιός Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν, ο οποίος παρουσίασε τη Ρόμα, την τελευταία παραγωγή του.

Ξεχωρίζουν οι ταινίες Γυναίκες που αγωνίζονται, της κολεκτίβας Κομάν Ιλέλ, που εστιάζει στην ιστορίες της διοικήτριας Ραμόνα, της Μαριτσούι και της Άντζελα Ντέιβις. Επίσης ξεχωρίσει η Ινδιάνικη Πρόκληση: η ζαπατίστικη πορεία, του Ίντι Κορντέρα, που θυμίζει την «πορεία του χρώματος της γης», η οποία το 2001 διέτρεξε 6.000 χιλιόμετρα σε 37 ημέρες, πριν φτάσει στην Πόλη του Μεξικού για να απαιτήσει από το Κοινοβούλιο της Ένωσης την εφαρμογή των Συμφωνιών του Σαν Αντρές.

Πηγή: revistadefrente.cl




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...