Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Παιδί από την Κούβα κερδίζει διεθνές βραβείο σχεδίου

Το σχέδιο του Leandro Martínez που βραβευτηκε στον διαγωνισμό του WFP

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικού Σχεδίου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του ΟΗΕ (WFP), και όπου ελήφθησαν περισσότερα από 100 σχέδια από 20 χώρες, ο Λεάνδρο Μαρτίνες, 11 ετών με καταγωγή από την Κονσολασιόν ντελ Σουρ στην επαρχία Πινάρ ντελ Ρίο, μόλις κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Για τον Πάολο Ματέι, εκπρόσωπο στην Κούβα του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης, η Κούβα αποτελεί παράδειγμα για το σύστημα εκπαίδευσης και καλλιτεχνικής διδασκαλίας της.

«Κάθε χρόνο το νησί είναι νικητής. Με την ευκαιρία αυτή λήφθησαν 100 σχέδια από 20 χώρες, 20 βραβεύτηκαν και από αυτά τα τέσσερα ήταν κουβανικά. Αυτό αποδεικνύει την ποιότητα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης από την παιδική ηλικία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του WFP.

Ο Λεάνδρο Μαρτίνες είναι μέλος του κοινοτικού πολιτιστικού προγράμματος “El Patio de Pelegrín”, όπου συμμετέχει σε μια τάξη εικαστικών τεχνών και στην οποία οι γονείς του τον πηγαίνουν κάθε εβδομάδα.

«Αισθάνομαι πολύ περήφανος γι 'αυτόν, για τα αποτελέσματά του. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε το δρόμο έτσι ώστε να πετύχει αυτό που θέλει να είναι: ένας μεγάλος ζωγράφος», δήλωσε στο Tele Pinar ο πατέρας του Λεάνδρο, Ρενιέρ Μαρτίνες Μπετανκούρτ.

Ο Λεάνδρο είναι ο πρώτος από το Πινάρ ντελ Ρίο που βραβεύεται σε αυτόν τον διαγωνισμό, στο οποίο τα παιδιά της Κούβας έχουν ξεχωριστή συμμετοχή.
Πηγή: Cubadebate
(Με πληροφορίες από TelePinar)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...