Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Το Facebook λογοκρίνει το λογαριασμό της Μαριέλα Κάστρο εξαιτίας ανάρτησης στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού οικονομικής βοήθειας για τον τυφώνα Ίρμα! (update)Το πρωί της Δευτέρας το Facebook λογόκρινε στο προφίλ της Μαριέλα Κάστρο Εσπίν, μια δημοσίευση με τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού που άνοιξε για να διοχετευτεί η οικονομική βοήθεια από αλληλέγγυα άτομα και ομάδες, που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα, κάτω από τη δικαιολογία "δεν πληροί τους κανονισμούς κοινοτήτων".

Επίσης μπλοκαρίστηκε προσωρινά η δυνατότητα δημοσίευσης για 24 ώρες και η υπηρεσία chat, άλλη μορφή διευκόλυνσης σε αυτή την περίοδο των επιθέσεων που έχει υποστεί το συγκεκριμένο προφίλ εκ μέρους των αντικαθεστωτικών του εξωτερικού (1) και της αντεπανάστασης.

Είναι αυτή μια ατομική πρωτοβουλία μιας εργαζόμενης σ' αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ή είναι η επίσημη στάση της πολυεθνικής; Διερωτάται το Εθνικό Κέντρο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης (CENESEX) (2), όπως έγραψε το Cubadebate.cu.

Πάντα τους πέφτει το φύλλο συκής σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.

Πηγή: islamiacu.blogspot.com

Σημειώσεις:
(1) Gusanera στα ισπανικά. Gusano σημαίνει σκουλίκι, υποτιμητικός χαρακτηρισμός για αντικαθεστωτικό κουβανό, κάτοικο Μαϊάμι συνήθως.
(2) Του οποίου η Μαριέλα Κάστρο είναι πρόεδρος.


UPDATE 

Σήμερα (19/9) η Μαριέλα Κάστρο κοινοποίησε στο λογαριασμό της στο Facebook μήνυμα που της εστάλη από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει:
Ένα μέλος της ομάδας μας έσβησε κατά λάθος κάτι που είχες δημοσιεύσει στο Facebook. Σου ζητάμε συγγνώμη γι'αυτό το λάθος. Έχουμε ανακτήσει το περιεχόμενο, το οποίο θα έπρεπε ήδη να είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό σου.

Συμπέρασμα: Πάντα οι κακοί υπάλληλοι κάνουν τα λάθη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...