Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Τσε κάτω από τη στολή ενός δόκιμου του Γουέστ Πόιντ





Αυτές μάλιστα, είναι φωτογραφίες που δεν πρέπει να τις αφήσουν να τις δουν. Ήρθαν στο φως μέσω τουίτ του ανθυπολοχαγού Σπένσερ Ραπόνε [Spencer Rapone] και τραβήχτηκαν τον Μάιο του 2016 κατά τη διάρκεια της αποφοίτηση του δόκιμου αξιωματικού της Στρατιωτικής Ακαδημίας του Γουέστ Πόιντ, της σχολή εκπαίδευσης αξιωματικών με τη μεγαλύτερη σπουδαιότητα και κύρος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Σπένσερ ανοίγει τη στολή του και… απίστευτο! Φοράει από μέσα ένα μπλουζάκι με τον Τσε Γκεβάρα, τον κουβανοαργεντινό επαναστάτη και αντάρτη.

Το Γουέστ Πόιντ απάντησε στα μηνύματα στο Twitter αυτού του Σεπτέμβρη με μια επίσημη δήλωση σχετικά με το «κρυμμένο φιλοκομμουνιστικό μήνυμα κάτω από τη στολή», σύμφωνα με ανάρτηση της ιστοσελίδας Army Times.

Ο στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα για τον 25χρονο νέο που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και μετά εισήχθη στην Στρατιωτική Ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, με την υποστήριξη ενός μέλους του Κογκρέσου από την Πενσιλβάνια που σήμερα επικρίνει έντονα την πολιτική του στάση.

«Οι ενέργειες του ανθυπολοχαγού Ραπόνε σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες της Στρατιωτικής Ακαδημίας ή του Στρατού των ΗΠΑ», αναφέρει η δήλωση του Γουέστ Πόιντ.

Στη δεύτερη φωτογραφία ο νεαρός στρατιωτικός, ο οποίος ανήκει στην 10η Ορεινή Μεραρχία με έδρα στο Φορτ Ντραμ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, έγραψε ένα μήνυμα στο εσωτερικό του πηληκίου του που άφησε ακόμα πιο κατάπληκτους όσους το είδαν: «Ο κομμουνισμός θα νικήσει» [Communism will win], και χαιρετά με σφιγμένη την αριστερή γροθιά. Για να μην υπάρχει αμφιβολία, επιβεβαιώνει ένα τουίτ του Commie Bebop (@punkproletarian) της 25ης Σεπτέμβρη, προσθέτοντας «μέχρι τη νίκη πάντα» [hasta la victoria siempre].

Ο Ραπόνε, ο οποίος περιγράφεται στο προφίλ του στο medium.com ως αξιωματικός του πεζικού, δημοσίευσε το πρώτο του τουίτ την Κυριακή για να υποστηρίξει τη διαμαρτυρία αρκετών παικτών της Εθνικής Λίγκας Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου (NFL) που έχουν ενωθεί με τον αμυντικό Κόλιν Κάπερνικ [Colin Kaepernick] στην ιδιαίτερη διαμαρτυρία του για να καταγγείλει το ρατσισμό και την αστυνομική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Colin Kaepernick

Η πράξη ανυπακοής του Κάπερνικ έχει γίνει γνωστή καθώς ο πρώην παίκτης των San Francisco 49ers αρνείται να σταθεί όρθιος κατά την έπαρση της σημαίας και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που του κόστισε τη μη ανανέωση του επαγγελματικού συμβολαίου του και προκάλεσε θύελλα αρνητικών σχολίων, μεταξύ άλλων και από τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

H ενέργεια του Κάπερνικ βρήκε μιμητές και σε άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, των τεχνών, των κοινωνικών κινημάτων καθώς και βετεράνους και εν ενεργεία στρατιωτικούς όπως ο Ραπόνε, ο οποίος έβαλε ετικέτα στο μήνυμά του στο Twitter #VeteransForKaepernick.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής μονάδας στην οποία ανήκει ο Ραπόνε δήλωσε ότι παρότι ισχύει η ελευθερία της έκφρασης για τους στρατιώτες, ο Ραπόνε με τις εκδηλώσεις του ως ένστολος «ξεπέρασε τα όρια», ενώ παρόμοια αποδοκίμασε και η συντηρητική Αμερικανική Λεγεώνα Βετεράνων Πολέμου.

Ο Ραπόνε ωστόσο στηρίζεται από την Ομάδα Εργασίας Βετεράνων Δημοκρατών Σοσιαλιστών, [Democratic Socialists of America Veterans Working Group], η οποία επιδιώκει να συνδεθεί με τις κοινότητες και συμμετέχει σε αγώνες φυλετικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, ισότητας φύλων, θρησκευτικής έκφρασης και δικαιωμάτων ΑΜΕΑ.

Άλλες θέσεις του Ραπόνε δείχνουν την αντικαπιταλιστική στάση του. Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Daily Mail δημοσίευσε ότι τον Ιούνιο του 2016 ο νεαρός στρατιωτικός έγραψε «Οι φασίστες αποκτηνώνουν τους πολιτικούς αντιπάλους… Η βία ενάντια στην άκρα δεξιά είναι αντίσταση, όχι επίθεση» και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πρόσθεσε: «Με αυτή την ομιλία, ο Τραμπ επιβεβαιώνει τις χειρότερες υποψίες: είναι ένας φασίστας».

To άρθρο της Juana Carrasco Martín στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Juventud Rebelde καταλήγει ως εξής:

Έτσι βαίνουν τα πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου οι διαιρέσεις της κοινωνίας βαθαίνουν και όχι λίγοι θεωρούν ότι ο νέος πρόεδρος και οι εκφράσεις του σε ομιλίες και στο Twitter ευνοούν και βαθαίνουν την αντίφαση και επίσης τη βία που προκύπτει ανάμεσα σε διαδηλωτές και αντι-διαδηλωτές.
 
Πηγή: Cubadebate.cu
(Ελεύθερη απόδοση του άρθρου της Juana Carrasco Martín) 
Περισσότερα για την υπόθεση του Κάπερνικ: Η φανέλα με το 7 είναι άνεργη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...