Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Έκθεση Εικαστικών Τεχνών MUDIA - Πρεσβεία Βενεζουέλας, Πέμπτη 27 Απριλίου, 7:30 μ.μ.


Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών τεχνών Κριτική στα Μέσα Ενημέρωσης «MUDIA» από την ομάδα Καρατρανσαβαγκάρντια που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 19.30 στον πολιτιστικό χώρο «Φρανσίσκο Ντε Μιράντα», στη Χάρητος 6, Κολωνάκι.

Η «MUDIA» αποτελεί μια καλλιτεχνική πρόταση από την ομάδα Καρατρανσαβαγκάρντια, μια κολεκτίβα καλλιτεχνών με ιδιαίτερη πολιτική δράση και καλλιτεχνικό έργο ήδη από το 1988.
 
Το περιεχόμενο αυτής της έκθεσης δεν είναι μια απλή “αισθητική πρόταση” καθώς παραμένει σε ευθεία γραμμή με την 30χρονη πορεία της καλλιτεχνικής δραστηριότητας της ομάδας Καρατρανσαβαγκάρντια. Σάρκα και αίμα του κοινωνικού σώματος του λαού που ενσαρκώνει την προσπάθεια παραγωγής εικαστικού έργου υψηλής αξίας, αντάξιου του προτάγματος της ελευθερίας δίνοντας ένα ακόμη ποιοτικό πλεονέκτημα στην αντιπαράθεση με το σκοταδισμό της προπαγάνδας.

Το παγκόσμιο σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης, αντί να είναι ένα εργαλείο στην υπηρεσία των λαών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ελεύθερης γνώμης, γίνεται κάποιες φορές ένα εργοστάσιο παραπληροφόρησης συναινώντας με τις κυρίαρχες δυνάμεις.

Με αυτό τον τρόπο εξελίσσεται το κοινωνικό δράμα που παίζεται σήμερα σε δύο έθνη δυο αρχιπελάγων της αντίστασης: της Καραϊβικής και του Αιγαίου. Μιλάμε για τη Βενεζουέλα και την Ελλάδα, δύο χώρες που παρακολουθούν το ίδιο τραγικό έργο.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλούμε το κοινό για πρώτη φορά σε μια έκθεση που αντικατοπτρίζει την πραγματική σχέση μεταξύ των μέσων ενημέρωσης και του λαού. Ο πολιτιστικός χώρος Μιράντα είναι ένας χώρος που συνδέει την τέχνη και την ανθρωπότητα, με όχημα για τη συζήτηση, τα χρώματα, τα σχήματα και τις γραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...