Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

#FelizCumpleDiego: Οι αργεντίνοι γιορτάζουν τα 56α γενέθλια του Ντιέγκο Μαραντόνα


Ο αργεντίνος πρώην ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συμπληρώνει σήμερα (30/10) τα 56 χρόνια και οι συμπατριώτες του έκαναν μόδα την ετικέτα  #FelizCumpleDiego, με την οποία γιόρτασαν τη διαδρομή ενός από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

Ο ίδιος ο Μαραντόνα εκδηλώθηκε μέσω του λογαριασμού τους στο Facebook, για να ευχαριστήσει για τα δείγματα αγάπης, ιδιαίτερα από τους φανατικούς της Νάπολι, ομάδα στην οποία μεγαλούργησε (1984-1991).

"Ναπολιτάνοι, σήμερα συμπληρώνω 56 χρόνια και τα συμπληρώνω με λύπη γιατί η Νάπολι έχασε από τη Γιουβέντους", έγραψε στα ιταλικά αναφερόμενος στο ματς όπου η πρωταθλήτρια Ιταλίας επιβλήθηκε με 2-1 των partenopei.

"Τους ευχαριστώ για τις σκέψεις τους για τα γενέθλια μου, μου έρχονται πολλά μηνύματα, κυρίως από τους ναπολιτάνους", πρόσθεσε.

Στο Twitter οι χρήστες έδειξαν τη λατρεία τους προς το είδωλο τους, και ανάμεσα στα "τιτιβίσματα", ξεχωρίζουν αυτά ποδοσφαιρικών ομάδων της Αργεντινής, όπως οι Νιούελ Ολντ Μπόις και η εμβληματική Μπόκα Τζούνιορς, της οποίας ο Ντιέγκο είναι οπαδός.

Στα μηνύματα δεν έλειπε η αναφορά στο λεγόμενο "γκολ του αιώνα", που έβαλε ο αργεντινός άσος κατά της Αγγλίας, στη φάση των προημιτελικών του μουντιάλ του Μεξικού το 1986:

 
"Γκολάαααασο! Ντιεγκόοολ! Μαραντόνα! Είναι για να κλαις, συγχωρείστε με... Ο Μαραντόνα, σε μια μνημειώδη κούρσα στο παιχνίδι όλων των εποχών... κοσμική βολίδα... Από ποιον πλανήτη ήρθες για να αφήσεις στο δρόμο τόσους άγγλους, για να γίνει η χώρα μια σφιγμένη γροθιά ζητωκραυγάζοντας για την Αργεντινή;" (τμήμα της ηχογραφημένης περιγραφής του γκολ από τον δημοσιογράφο Βίκτορ Ούγκο Μοράλες).

Πηγή: Telesur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...