Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Απεραντοσύνη. Φανταστικό ταξίδι μεταξύ δύο ηπείρων (Πρεσβεία Βενεζουέλας, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 7:30 μ.μ.)



Η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, εγκαινιάζει την Έκθεση: «Απεραντοσύνη. Φανταστικό ταξίδι μεταξύ δύο ηπείρων», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στον πολιτιστικό της χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.

Η έκθεση αυτή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, αποτελεί ένα φανταστικό ταξίδι μεταξύ των χωρών της Βενεζουέλας, της Ελλάδας και της Ισλανδίας, μέσα από τα έργα της γλυπτικής και της ποίησης της Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, Όλγα Πλαστήρα, και τις ακουαρέλες του Πολωνού καλλιτέχνη, Andrzej Wisniewski. 

Tο κοινό θα μπορέσει να ταξιδέψει νοερά, μέσα από έξι γιγαντοαφίσες ζωγραφισμένες από τον καλλιτέχνη, Andrzej Κ. Wisniewski, στις οποίες αντικατοπτρίζεται το ποίημα «Απεραντοσύνη», μεταφρασμένο τόσο στο «αλφάβητο των κυμάτων», όσο στην ελληνική γλώσσα, καθώς και στις επίσημες γλώσσες των ιθαγενών της Βενεζουέλας, warao και wayuunaiki. 

Επιπλέον, θα μπορέσει να θαυμάσει μια σειρά από ακουαρέλες που αποτυπώνουν την άγρια φύση και την πανίδα της Βενεζουέλας καθώς και τα τοπία της νήσου Gkarntour της Ισλανδίας.

Περισσότερες πληροφορίες: Event

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...