Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Aφιερωμένη στον Φιντέλ Κάστρο η “Ημέρα του Τύπου” στην Κούβα


Πηγή: Radiorebelde.cu

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων της Κούβας (UPEC) η φετινή “Ημέρα Κουβανικού Τύπου” θα είναι αφιερωμένη στον ηγέτη της κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο και στα 90α του γενέθλια.

Η Αϊξα Έβια, πρώτη αντιπρόεδρος της UPEC, δήλωσε ότι ο εορτασμός της ημέρας του τύπου, θα επικεντρωθεί επίσης στα θέματα που έθεσε για τη δουλειά των μέσων ενημέρωσης η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας. Θα επιχειρηθεί να αναδειχτούν οι νέοι δημοσιογράφοι και διαπρεπείς προσωπικότητες του χώρου, όπως κινηματογραφιστές,σκηνοθέτες, διορθωτές, ηχολήπτες και άλλα πρόσωπα που παρεμβαίνουν στην δημιουργία του επικοινωνιακού προιόντος.

Σύμφωνα με την Έβια, θα δοθεί ώθηση σε οργανισμούς που διακρίθηκαν στο έργο της διάδοσης και βελτίωσης του τύπου και σε εκείνα τα μέσα που αναπτύσσουν νέα μοντέλα διαχείρισης μέσα στο χώρο.

Το ευρύ σε διάρκεια πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσει στις 5 Μάρτη με την παραδοσιακή μετάβαση στον τάφο του Χουάν Γκουαλμπέρτο Γκόμες (1854-1933), διακεκριμένου κουβανού δημοσιογράφου και πατριώτη που υπερασπίστηκε από το στρατό το επάγγελμα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Στο ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η 2η Διεθνής Διάλεξη Δημόσιων Πολιτικών Επικοινωνίας, από τις 6 έως τις 9 του ίδιου μήνα στο Διεθνές Ινστιτούτο Δημοσιογραφίας Χοσέ Μαρτί.

Στα πλαίσια της Ημέρας του Τύπου θα απονεμηθούν το Εθνικό Βραβείο Δημοσιογραφίας Χοσέ Μαρτί, για το συνολικό έργο όλων των χρόνων , η διάκριση Χουάν Γκουαλμπέρτο Γκόμες για το έργο του 2015, όπως επίσης και το βραβείο Φελίξ Ελμούζα σε επαγγελματίες με πάνω από 15 χρόνια στον χώρο.

Διάφορες άλλες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, όπως τιμητικά αφιερώματα για γυναίκες δημοσιογράφους, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για φοιτητές του κλάδου.

Η Ημέρα Κουβανικού Τύπου θα εορταστεί στις 14 Μάρτη, προς τιμήν της έκδοσης του πρώτου φύλλου της εφημερίδας Patria την ίδια ημερομηνία το 1892, που ιδρύθηκε από τον Εθνικό ήρωα Χοσέ Μαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...