Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Πέθανε ο ιδρυτής της εφημερίδας Granma, Ρενέ Καμάτσο

René Camacho Albert
Η εφημερίδα Granma θρηνεί από το πρωί της Πέμπτης την απώλεια, σε ηλικία 74 ετών, του συντρόφου Ρενέ Καμάτσο Αλμπέρτ, ιδρυτή του εντύπου, στο οποίο για πάνω από τρεις δεκαετίες εργάστηκε ως ανταποκριτής στην παλιά επαρχία του Οριέντε, και μετά τη νέα πολιτικο-διοικητική διάρθρωση περιοχή του Σαντιάγο ντε Κούβα.

Γεννημένος στο Μαγιαρί, σημερινή επαρχία του Ολγκίν, πολύ νέος εντάχθηκε στις γραμμές του Επαναστατικού Στρατού στο Δεύτερο Ανατολικό Μέτωπο Φρανκ Παϊς Γκαρσία, στο οποίο η σχέση του με την επαναστατική προπαγάνδα του άνοιξε τις πόρτες της δημοσιογραφίας.

Με το ξεκίνημα της Γκράνμα στις 3 Οκτώβρη του 1965, ανέλαβε θέση ανταποκριτή, μέχρι λόγοι υγείας να τον εμποδίσουν το 1996 να συνεχίσει στην εφημερίδα.
 
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συνεργάστηκε με διάφορα όργανα του τύπου, και μέχρι πολύ πρόσφατα ασχολήθηκε με την εκπαίδευση δημοσιογράφων στο Πανεπιστήμιο του Οριέντε. Έγινε μέλος της UPEC (Ένωση Κουβανών Δημοσιογράφων) και του Συνδέσμου Αγωνιστών της Κουβανικής Επανάστασης. 

Η σορός του αποτεφρώθηκε σύμφωνα με επιθυμία της οικογένειάς του. Τα πιο θερμά συλληπητήρια στους συγγενείς και φίλους του.

Πηγή: Granma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...