Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πρωτοβουλία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Osasuna για την Ημέρα της Γυναίκας

Η ποσοσφαιρική ομάδα της Οσασούνα (CA Osasuna) θα κάνει ένα φόρο τιμής προς τις εργαζόμενες γυναίκες, με την ευκαιρία του εορτασμού της 8ης Μάρτη, παγκόσμιας ημέρας των εργαζόμενων γυναικών.

Η Οσασούνα θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Θα είναι στο επόμενο ματς εναντίον της Έιμπαρ -ομάδας επίσης βασκικής- αυτή την Κυριακή 13 Μάρτη, όταν οι παίκτες με τα κόκκινα θα φέρουν πάνω στις φανέλες του τα μητρικά τους επώνυμα, και το θηλυκό σύμβολο μαζί με το έμβλημα της ομάδας.

Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας έχουν ενημερώσει ότι έχει προβλεφθεί η κόκκινη ομάδα να πραγματοποιήσει και διάφορες άλλες δράσεις συνειδητοποίησης, πριν την έναρξη του ματς, με διάφορες φεμινιστικές συλλογικότητες από Ιρουνέα και Παμπλόνα.

Ο σύλλογος από τη Ναβάρα, συμμετέχει σε μια σημαντική διαδικασία συνειδητοποίησης της βασκικής κοινωνίας, σε σχέση με την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ισότητα, ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες.
 
Σε προηγούμενες δράσεις, για παράδειγμα, ο αρχηγός της ομάδας έχει φορέσει περιβραχιόνιο κατά της ομοφοβίας (βλ. φωτό κάτω), και δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμμετάσχει σε καμπάνιες με στόχο να σπάσουν τα στερεότυπα της καπιταλιστικού και πατριαρχικού "ανδρισμού".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...