Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση Αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα 8 Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

«Παγκόσμια Ημέρα Πίστης και Αγάπης στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και στην Πατρίδα»

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2015. Ο Σύλλογος Λατινοαμερικανών στην Ελλάδα (ASCLAYE), το κίνημα Right of Return to Palestine, το Hasta la Victoria Siempre, η Αλληλεγγύη για Όλους, η Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, το Ελληνικό Δίκτυο Αλληλεγγύης (Red Solidaria Griega), ο Πολιτιστικός Σύλλογος José Martí καθώς και η αυτοδιαχειριζόμενη ERTOPEN θα δώσουν το παρόν σε μια εκδήλωση ως φόρο τιμής στον μεγάλο Κομαντάντε, Ούγκο Τσάβες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 χρόνων από την τελευταία ομιλία του προς το πατρίδα του, την Βενεζουέλα.

Η συνάντηση αυτή, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στην πολιτιστική αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής (Ξενοφώντος 4, Αθήνα), στις 20.00, όπου θα προβληθεί και υποτιτλισμένο βίντεο από την τελευταια ομιλία του προς το λαό της Βενεζουέλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Πίστης και Αγάπης στον Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες και στην Πατρίδα», η οποία από φέτος θα γιορτάζεται στην Βενεζουέλα κάθε 8 Δεκεμβρίου, προς τιμή της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που εφάρμοσε ο Ούγκο Τσάβες, της αγάπης του για τον λαό του και της υπεράσπισης της μεγάλης κληρονομιάς που άφησε.

Με αυτήν την ευκαιρία, ο ελληνικός λαός και τα κινήματα αλληλεγγύης εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τη Βενεζουέλα και θυμούνται την επαναστατική κληρονομιά του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένας από τους κορυφαίους αριστερούς ηγέτες, που έφερε σημαντικά αποτελέσματα στη μείωση της φτώχειας και της ανεργίας αλλά και στην ένταξη εκατομμυρίων κατοίκων της Βενεζουέλας στο σύστημα δωρεάν παιδείας και υγείας. Ο Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες ήταν επίσης ηγετική μορφή στην ενσωμάτωση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Τα κινήματα αλληλεγγύης με τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική σας προσκαλούν σε αυτή τη συνάντηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...