Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κουβανικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Η Κινηματοθήκη (Cinemateca) της Κούβας θα προβάλει ένα μεγάλο δείγμα ταινιών που έχουν σχέση με τον κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 1982), όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η έκθεση, από 23 έως 31 Οκτωβρίου, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Τσάρλι Τσάπλιν της Αβάνας, όπου θα παρουσιαστεί σε δύο σειρές ένας κύκλων ταινιών βασισμένων στο έργο του του Γκαρσία Μάρκες. Ανάμεσα στις ταινίες του προγράμματος περιλαμβάνονται "Η χήρα του Μοντιέλ", "Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", "Ο συνταγματάρχης δεν έχει κανέναν να του γράψει", "Η κακιά ώρα", "Έρωτας στα χρόνια της χολέρας", "Σ' αυτό το χωριό δεν υπάρχουν απατεώνες", "Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" και "Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων"

Ο κύκλος των φιλμ θα κλείσει με την προβολή της ομιλίας του κολομβιανού συγγραφέα στο 4ο Διεθνές Συνέδριο της Ισπανικής Γλώσσας στην Καρταχένα των Ινδιών (Κολομβία, 2007).

Ο συγγραφέας των "Εκατό χρόνων μοναξιά" συμπλήρωσε τα 86 χρόνια το Μάρτη. Ένα από τα πιο γνωστά βιβλία του, "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας", μεταφράστηκε στα μανδαρινικά έτσι ώστε να φτάσει για πρώτη φορά στην Κίνα μια επίσημη έκδοση του βιβλίου.

Πηγή: Telesur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...