Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κινητοποιήσεις στο Πουέρτο Ρίκο για την απελευθέρωση της Άνα Μπελέν και της Νίνα Ντρος


Για διάστημα έξι εβδομάδων, κάθε Σάββατο, η Επιτροπή της Γυναίκας της Ομοσπονδίας Δασκάλων του Πουέρτο Ρίκο θα διαδηλώνει για την απελευθέρωση της καταδικασμένης για κατασκοπία Άνα Μπελέν Μόντες και της Νίνα Ντρος, που συνελήφθη κατά τη διάρκεια εθνικής απεργίας.

Η σειρά κινητοποιήσεων θα ξεκινήσει την προσεχή 10η Μάρτη στο δήμο Ναρανχίτο, και θα συνεχιστεί στα χωριά Ρίο Γκράντε, Ουτουάδο, Κάβο Ρόχο και Αρεσίμπο για να καταλήξει στο Σαν Χουάν στις 21 Απρίλη.

«Θέλουμε να προσφέρουμε μια μεταχείριση ισότητας και ισονομίας στις συντρόφισσες, όπως έγινε με τον Όσκαρ Λόπες που ο λαός ενώθηκε για την απελευθέρωσή του», είπε η Μαρία Κριστίνα Γκαρσία της Eπιτροπής Γυναίκας.

Η Άνα Μπελέν Μόντες (φωτό αριστερά), η οποία πριν λίγες μέρες συμπλήρωσε τα 61 χρόνια και πάσχει από καρκίνο, καταδικάστηκε για κατασκοπία υπέρ της Κούβας και εκτίει πολυετή ποινής φυλάκισης από το 2001 σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί πριν την 1η Ιουλίου 2023.

Η Νίνα Ντρος Φράνκο (δεξιά με χειροπέδες) συνελήφθη τη 1η Μάη 2017 και κατόπιν η φρούρησή της μεταφέρθηκε σε πράκτορες του γραφείου Οινοπνευματωδών, Καπνού, Όπλων και Εκρηκτικών (με αρχικά ATF στα αγγλικά). Στην 37χρονη καταλογίζεται απόπειρα πυρπόλησης στο κτίριο του Popular Center στο Άτο Ρέι και επί 10 μήνες παραμένει φυλακισμένη ως υπόδικη, παρότι δέχτηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό (plea bargain) με αντάλλαγμα μια μικρή ποινή.


Βασική πηγή: El Nuevo Día

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...