Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

26η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Αβάνας




Η 26η διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Αβάνας (FIL) ξεκίνησε στις 9 Φλεβάρη και θα ολοκληρωθεί στις 19 του μηνός, αφιερωμένη στον κουβανό διανοούμενο και πρώην Υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας, Αρμάντο Χάρτ Ντάβαλος. Τιμώμενη χώρα φέτος θα είναι ο Καναδάς.

Ο πρόεδρος της FIL, Χουάν Ροντρίγκες Καμπρέρα, ανήγγειλε την παρουσίαση 24 τίτλων βιβλίων αφιερωμένων στον ιστορικό ηγέτη της Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε διάφορους τόπους αλλά με βασική έδρα το φρούριο του Σαν Χουάν ντε λα Καμπάνια, όπου θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, πάνελ και άλλες δραστηριότητες για τη ζωή και το έργο του παραδειγματικού κουβανού επαναστάτη.

Η συζήτηση με θέμα "Φιντέλ, πολιτική και πολιτισμός" θα συγκεντρώσει ομάδα διανοούμενων στις 10 και 11 Φλεβάρη στην αίθουσα Νικολάς Γκιγιέν.

Οι δημοσιογράφοι Μάριο Μένσια και Κατιούσκα Μπλάνκο θα διευθύνουν το πάνελ με αναφορά στη διαμόρφωση της πολιτικής σκέψης του Φιντέλ, τη στρατηγική, τις ιδέες και τη δράση του στον επαναστατικό αγώνα.

Ο καναδός δημοσιογράφος Άρνολντ Όγκοστ και ο κουβανός ιστορικός Ερμπέρτο Νόρμαν θα συζητήσουν στο πάνελ "Φιντέλ, κατασκευαστής μιας νέας κοινωνίας".

Άλλες συζητήσεις για τον ιστορικό κουβανό ηγέτη θα εστιάσουν γύρω από τη δουλειά του σε θεματικές όπως η αλληλεγγύη, ο διεθνισμός και η δημοσιογραφία, μεταξύ άλλων.

Ο ιστορικός της πόλης της Αβάνας, Εουσέμπιο Λεάλ, θα μιλήσει στην αίθουσα Νικολάς Γκιγιέν σχετικά με τον ανθρωπισμό και την κληρονομιά του Φιντέλ στις 11 Φλεβάρη, και δύο μέρες μετά θα παρουσιάσει ένα λεξικό με σκέψεις του μεγάλου επαναστάτη που άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 του περασμένου Νοέμβρη.

Πηγή: Cubadebate.cu
(Με πληροφορίες από Prensa Latina)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...