Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Οι νέες φωτογραφίες του Φιντέλ κάνουν το γύρο του κόσμου

Το γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι φωτογραφίες που δημοσίευσαν τη Δευτέρα η κουβανική εφημερίδα Granma και η ενημερωτική ιστοσελίδα Cubadebate,  και δείχνουν τον Φιντέλ Κάστρο σε συνάντηση με τον Ράντι Περντόμο Γκαρσία, ηγέτη της Φοιτητικής Ομοσπονδίας της Αβάνας στις 23 Ιανουαρίου. 

Οι αμέσως πιο πρόσφατες φωτογραφίες του κουβανού ηγέτη χρονολογούνται από τον Αύγουστο του 2014, όταν δέχτηκε τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ενώ η τελευταία του δημόσια εμφάνιση έγινε τον Ιανουάριο του 2014, σε καλλιτεχνική εκδήλωση. Πρόσφατα δε ανακοινώθηκαν συναντήσεις του Φιντέλ με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον Βραζιλιάνο θεολόγο Φρέι Μπέτο, ωστόσο από αυτές τις συναντήσεις δε διέρρευσαν φωτογραφίες.

Στη σειρά φωτογραφιών από την επίσκεψη του φοιτητή ηγέτη, ο 88χρονος Φιντέλ δείχνει ζωηρός και εύθυμος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα 70 χρόνια από την εισαγωγή του Φιντέλ στο πανεπιστήμιο της Αβάνας και σχετική σειρά εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU). Σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνεται και η σύζυγός του Ντάλια ντε Σότο.

Η συνάντηση διήρκεσε περί τις 3 ώρες και ο Φιντέλ συζήτησε με τον Ράντι για διάφορα θέματα, όπως επιστημονικά, εσωτερικά των πανεπιστημίων, για τους Πέντε Ήρωες και ζητήματα διεθνούς πολιτικής. Τα οπτικά ντοκουμέντα της συνάντησης αυτής καταρρίπτουν τις φήμες που ξεκίνησαν από μέσα ενημέρωσης του Μαϊάμι περί δήθεν θανάτου του ιστορικού ηγέτη της Κούβας τον προηγούμενο Δεκέμβριο, λίγο μετά την ανακοίνωση της επανέναρξης των διπλωματικών σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας.

Από την Τρίτη οι φωτό του Φιντέλ με τον Περντόμο κάνουν το γύρο του κόσμου, αφού τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην είδηση και αναδημοσιεύουν το φωτογραφικό υλικό.

Η εφημερίδα  Correo del Orinoco (Βενεζουέλα) δημοσίευσε την είδηση με τίτλο "Ο Φιντέλ Κάστρο δείχνει εντυπωσιακή διαύγεια".

Οι New York Times αφιερώνουν άρθρο στο γεγονός, με τίτλο "Ο Φιντέλ Κάστρο ζωηρός και σε επιφυλακή", και αναφέρουν τον ενθουσιασμό του Φιντέλ όταν είδε σε βίντεο βορειοαμερικανούς φοιτητές που επισκέφτηκαν το πανεπιστήμιο της Αβάνας.

Η ρωσική ενημερωτική ιστοσελίδα Russia Today αναδημοσιεύει τις φωτογραφίες με υπότιλο "Νέες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο: ο κομαντάντε απολαμβάνει καλή υγεία και διαβάζει RT".

Το BBC σχολίασε ότι δημοσίευτηκαν οι πρώτες φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο μετά από σχεδόν 6 μήνες και αναδημοσίευσε μερικές από αυτές.

Η ισπανική El País σχολιάσει "Ο Φιντέλ Κάστρο επανεμφανίζεται στη Γκράνμα μετά από ένα χρόνο χωρίς δημόσιες δραστηριότητες" σε άρθρο που συνοδεύεται και από τις 21 φωτογραφίες.

Στο γεγονός αναφέρεται ακόμα η La Jornada από το Μεξικό, παραθέτοντας αποσπάσματα από το άρθρο του Περντόμο Fidel es un fuera de serie (Ο Φιντέλ είναι εκτός συναγωνισμού), καθώς και οι La Nación και Telam από την Αργεντινή και η El Tiempo από την Κολομβία. Πολλά σχόλια έχουν αφήσει αναγνώστες στην ηλεκτρονική έκδοση της Granma

Πηγή: Granma
Όλες οι φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση στο Flickr


fidel castro randy presidente feu12345 fidel castro randy presidente feu12342 fidel castro randy presidente feu1222 fidel castro randy presidente feu1221 fidel castro randy presidente feu1123 fidel castro randy presidente feu122 fidel castro randy presidente feu12 fidel castro randy presidente feu3 fidel castro randy presidente feu2 fidel castro randy presidente feu1 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo12345 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo1234 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo1234 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo148 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo132 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo132 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo121 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo12 Encuentro de Fidel Castro con Randy Perdomo1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...