Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Η επιστροφή ενός καλού φίλου: Ο Alí Rodríguez Araque νέος πρέσβης της Βενεζουέλας στην Κούβα

Η Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας ενέκρινε την Τρίτη το διορισμό του Αλί Ροντρίγκες Αράκε ως νέου πρέσβη της Βενεζουέλας στην Κούβα. 

Προηγήθηκε συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής, Εθνικής Κυριαρχίας και Ολοκλήρωσης, υπό την προεδρία του βουλευτή Γιούλ Χαμπούρ, του ΚΚ Βενεζουέλας. Ο Χαμπούρ αναγνώρισε το έργο του Ροντρίγκες Αράκε ως Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Κρατών Νοτίου Αμερικής (UNASUR), και τις εκτενείς γνώσεις του στην παγκόσμια γεωπολιτική.

Ο βετεράνος πολιτικός (γεν. 1937) έχει πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας τις τελευταίες δεκαετίες, καταλαμβάνοντας διάφορα αξιώματα. Σπούδασε νομικά και οικονομικά, και τις δεκαετίες του '60 και του '70 συμμετείχε στο μαρξιστικής επιρροής αντάρτικο της Βενεζουέλας. Αργότερα στις κυβερνήσεις του Ούγκο Τσάβες υπηρέτησε διαδοχικά ως Υπουργός Ενέργειας, Εξωτερικών και Οικονομικών. Χρημάτισε επίσης γεν. γραμματέας του OPEC (2001-2002) και πρόεδρος της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA (2002-2004). To 2006 ήταν και πάλι επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Βενεζουέλας στην Κούβα.

Πηγή: Juventud Rebelde
Συμπληρωματικές πληροφορίες: Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...