Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ο Φιντέλ παρών σε εγκαίνια καλλιτεχνικού στούντιο στην Αβάνα

Ο Φιντέλ στα εγκαίνια του στούντιο.
Δεξιά του ο γνωστός καλλιτέχνης Kcho.
Ο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο παρέστη το βράδυ της Τετάρτης στα εγκαίνια του εργαστηρίου τέχνης “Kcho estudio Romerillo”, ενός μη κερδοσκοπικού πυρήνα πολιτισμού του οποίου ο σκοπός είναι ο πειραματισμός, η ανάπτυξη, η διάδοση των τεχνών και η ανθρώπινη αντίληψη αυτών.

Λίγο μετά της 9 το βράδυ, κατά την 55η επέτειο της εισόδου στην Αβάνα του Φιντέλ επικεφαλής του Επαναστατικού Στρατού, ο ιστορικός ηγέτης της Επανάστασης κατέφθασε στο νέο εργαστήρι στη γωνία της 9ης και 120ης οδού στο προάστιο Ρομερίγιο ντε Πλάγια. Ο υψηλός επισκέπτης χαιρέτισε τους καλλιτέχνες και τους κατοίκους της περιοχής και δέχτηκε θερμό χειροκρότημα.

Ο ιστορικός της πόλης της Αβάνας Εουσέμπιο Λεάλ και το βραβευμένος ζωγράφος Αλέξις Λέιβα Ματσάδο, γνωστός και ως "Kcho", έκαναν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με την οποία εγκαινιάστηκε το στούντιο Ρομερίγιο, παρουσία του Φιντέλ. Ο νέος χώρος τέχνης άνοιξε με την έκθεση “Lam, eres imprescindible” ["Λαμ, είσαι ανεκτίμητος"], που περιλαμβάνει πρωτότυπα έργα του κορυφαίου κουβανού ζωγράφου Βιλφρέδο Λαμ, και μια συλλογή έργων του ίδιου του Kcho, με τίτλο “El Pensador” ["Ο Στοχαστής"].

Το εργαστήριο τέχνης Kcho Estudio Romerillo περιλαμβάνει ακόμα, εκτός από την αίθουσα εκθέσεων "Μάρτα Ματσάδο", τη δημόσια βιβλιοθήκη "Χουάν Αλμέιδα" και το πειραματικό εργαστήρι γραφιστικής του Ρομερίγιο.

Πηγή: Cubadebate
Η φωτογραφία είναι του Alex Castro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...