Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μήνυμα του Φιντέλ στο Μαραντόνα

Πηγή: Cubadebate

Στις 24 Ιουνίου ο Φιντέλ Κάστρο έστειλε το παρακάτω μήνυμα στο φίλο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με αφορμή τις πετυχημένες εκπομπές του για το μουντιάλ στο Telesur.

Αξέχαστε φίλε,

Κάθε μέρα έχω την ευχαρίστηση να παρακολουθώ την εκπομπή σου στο Telesur για το συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου. Χάρη σ' αυτήν, μπορώ να διαπιστώσω το εξαιρετικό επίπεδο αυτού του οικουμενικού αθλήματος.
Δεν πιστεύω ότι είναι εφικτή μια εκπαίδευση κατάλληλη για νέους οποιασδήποτε χώρας χωρίς αθλητισμό, και ιδιαίτερα στην περίπτωση των αγοριών, χωρίς ποδόσφαιρο.
Εγώ είμαι πολιτικός, αλλά σαν παιδί, έφηβος και νέος, υπήρξα αθλητής και σ' αυτή την ευγενή ασχολία αφιέρωσα το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου.
Θαυμάζω τη διαδρομή σου για διάφορους λόγους: Είχα το προνόμιο να σε γνωρίσω όταν θριάμβευσαν οι λατινοαμερικάνοι. Έχεις υπερνικήσει τις πιο δύσκολες δοκιμασίες ως αθλητής και νέος ταπεινής καταγωγής.
Όμοια με σένα χαιρετώ και τον Μέσι, καταπληκτικό αθλητή που δοξάζει τον τιμημένο λαό της Αργεντινής, τίποτα δεν μπορεί να χωρίσει αυτό που μοιράζεστε οι δυο σας σε δόξα και φήμη, παρόλες τις μικροπρεπείς προσπάθειες των ραδιούργων.
Συγχαίρω επίσης το Telesur, που έχει εμπλουτίσει αυτό το θερμό καλοκαίρι και χαιρετώ αδερφικά όπως εσένα, τους εξαιρετικούς και φημισμένους ποδοσφαιριστές της Αμερικής Μας, χωρίς να ξεχάσω φυσικά, τον μέγιστο και οραματιστή Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, που ανακάλυψε το ταλέντο σου και έχει διαδόσει τόσο την ευγενή αξία του αθλήματος στο λαό της Αργεντινής που εσείς αντιπροσωπεύετε με τιμή.
Ασφαλώς, Ντιέγκο, δεν θα ξεχάσω ποτέ τη φιλία και την υποστήριξη που πρόσφερες πάντα στον μπολιβαριανό ηγέτη Ούγκο Τσάβες, άνθρωπο που προώθησε το άθλημα και την Επανάσταση στη Λατινική Αμερική και στους καταπιεσμένους λαούς του κόσμου.



Σημείωση:
Αργότερα την ίδια μέρα, ο Φιντέλ έκανε ένα σχόλιο με αφορμή τον αντίκτυπο του προηγούμενου μηνύματός του στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ανέφερε ότι η αρχική του πρόθεση ήταν το μήνυμα να έχει αποκλειστικό παραλήπτη τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αν και μέλη του κόμματος του πρότειναν να δημοσιοποιηθεί. Τελικά του έκανε εντύπωση η δημοσιότητα που έλαβε, κατά κύριο λόγο προκαλώντας αρνητικές αντιδράσεις σε μέσα εχθρικά απέναντι στην Κούβα. Την ίδια στιγμή που δεν αφιερώνεται χώρος για σημαντικότερες - κατά τη γνώμη του - ειδήσεις, όπως για παράδειγμα μια νέα θεωρία επιστημόνων του King´s  College του Λονδίνου για το Big Bang.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...